Miodowy borsuk – zwierzę, które myśliwi kenijscyszacunek dla nieustraszoności

Według Księgi Rekordów Guinnessa ta bestia jest najbardziej
dzikie ze wszystkich mieszkających na lądzie. Zapoznaj się więc z miodowym borsukiem lub
borsuk miodu, on – łysy borsuk, indyjski borsuk miodu i ratel.
Zamieszkuje pustynne krajobrazy Afryki i Azji. Afrykańskie borsuki miodowe
często osiedlają się w dziuplach drzew, azjatyckie kopią dla siebie
nory.

Zwierzę otrzymało nazwę uzależnienia od gastronomii.
Aby spróbować ulubionego „dania”, borsuk miodny atakuje gniazda pszczół.
i niszczy je.

To zwierzę ma dość niezwykłe zabarwienie: jego ciało jest wizualnie
podzielone na ciemne dolne i jasne górne części. Jego
dwukolorowa skóra miodowego borsuka „nosi” raczej luźno, ponieważ pod nią
jest warstwą tłuszczu podskórnego. Więc jeśli to zwierzę
atakuje od tyłu, może, łatwo skręcając się, atakować sam
wróg.

Co zjada borsuk miodu

Bardziej poprawne byłoby nazwanie tej bestii z rodziny łasic
vseedom Osądźcie sami, w jego „menu” są jaszczurki i żaby,
w szczególności ptaki i małe ssaki, ryby i jadowite węże
kobry, owady i pajęczaki, takie jak skorpiony. Są znane
nawet przypadki, gdy borsuk był atakowany przez dom
owce (dla których ludzie zadeklarowali bezlitosną wojnę drapieżnemu agresorowi).
Miodowy borsuk nie gardzi zgromadzeniem: je jagody, korzenie, owoce,
pąki roślin i ptasie jaja, działając na zasadzie: wszystko jest przydatne,
co dostałem w moje usta.

Jeśli więc mówimy o ulubionym przysmaku miodowego borsuka, to
aby go zdobyć, ten żarłoczny słodzik „wchodzi w współpracę”
medvedogchikom lub medvedom. Odkrywając gniazdo dzikich pszczół,
„prowadzi” miodowego borsuka – i zaczyna się prawdziwy napad:
po dotarciu do gniazda bestia łamie go potężnymi pazurami i je
kochanie, ptak pozostaje plaster miodu, w którym przyciąga larwy i, jak
nie dziwny wosk.

Węże są drugim ulubionym daniem miodowego borsuka, który jest gotowy na polowanie
je do końca życia. Jedyne miejsce bez ochrony
zwierzę jest jego pyskiem. Jednak nawet jeśli ukąszenie jest tam,
trucizna spowoduje tylko guz, a drapieżnik zostanie powalony na kilka godzin.

Borsuk miodu również z powodzeniem poluje na żółwie, ponieważ nie jest to dla nich przeszkodą.
trwałe skorupy.

Miodowy styl życia borsuka

Borsuki miodowe są zwierzętami nocnymi, które w ciągu dnia śpią w dziurach lub dziuplach,
a wieczorem idą na polowanie. Wiosną, w okresie godowym, manifestują się
także codzienna aktywność.

Nory borsuka wyglądają jak borsuk. Ich głębokość wynosi od 1 do 3
metrów

Okrucieństwo i nieustraszoność tych zwierząt są naprawdę nieskończone.
Miodowy borsuk jest w stanie atakować antylopę, jeżozwierza, a nawet bawoły.
Są znane случаи, когда он сходился в схватке с леопардом и львом (а
potem kilka lwów, zobacz wideo poniżej).

Oczywiście w takich bitwach nie można pokonać miodowego borsuka, ale on
nigdy się nie wycofuje i drogo sprzedaje swoje życie. Znając odwagę
miodowy borsuk, kenijscy myśliwi jedli serca drapieżników, wierząc w to
uczyni je tak odważnymi i odpornymi.

Zwierzęta te są szczególnie agresywne i niebezpieczne podczas sezonu godowego.
okres Walka z miodowym borsukiem wbija się w jego wroga i wisi
on jak buldog.

W tym samym czasie chód borsuka wydaje się być sykofilny,
przyciśnięty do ziemi i odchyla się do tyłu. Jednak w przypadku
Potrzeba bestii może biegać w znacznym galopie
odległości.

Borsuki miodne – pojedyncze zwierzęta: osobniki płci przeciwnej
znaleziono tylko do krycia. Samica rodzi się jeden lub dwa
cub, który przez długi czas mieszka z matką.

Na północy naszego kraju żyją „krewni” borsuk miodu, który
uderzająco podobny do ich wyglądu, budowy ciała,
nieustraszoność, charakterystyczne agresywne zachowanie i wszystkożerne. To jest
– rosomaki.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: